Klopsiki z gorgonzoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser gorgonzola

    250 g
  • masło sklarowane

    60 g
  • oliwa

  • sok z cytryny

  • pieprz biały

  • pomidorki cherry

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozdrabniamy i dodajemy masło. Dodajemy 2 łyżki oliwy, sok z cytryny i mieszamy na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem. Z powstałej masy formujemy kulki, a następnie schładzamy je przez godzinę w lodówce. Podajemy na liściach sałaty w towarzystwie pomidorków cherry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 12.07.2011 21:34
Interesujące :)
pioge7 08.01.2011 19:00
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat