Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z filetu z kurczaka gotowane na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
ryż 1 woreczek
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z filetu z kurczaka gotowane na parze

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka mielimy. Do przygotowanego mięsa dodajemy bułkę tartą.
Krok 1 - Klopsiki z filetu z kurczaka gotowane na parze foto
2
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką oraz natką pietruszki. Można użyc również innych ulubionych przypraw. Całość mieszamy i formujemy z przygotowanej masy małe klopsiki.
Krok 2 - Klopsiki z filetu z kurczaka gotowane na parze foto
3
Klopsiki gotujemy w garnku do gotowania na parze przez ok 15 minut. Podajemy z ryżem.
Krok 3 - Klopsiki z filetu z kurczaka gotowane na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 17.03.2013 21:38
fajne danie
msmors 17.03.2013 21:32
cieakwy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak