Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowo-śmietanowym
Mięso mielone umieścić w misce, dodać do niego bułkę tartą, posiekaną cebulę i szczypiorek, jajko oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki, obtoczyć je w mące i smażyć na złoto, ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni na ręcznik papierowy. Pieczarki pokroić w plasterki, a cebulkę drobno posiekać. Na patelnię po klopsikach wrzucić masło, pieczarki i cebulkę, podsmażać aż pieczarki będą rumiane. Następnie zalać pieczarki bulionem. Na patelnię włożyć znów klopsiki i dusić je przez ok 10 minut w bulionie. Następnie dodać śmietankę i delikatnie mieszając gotować aż sos zgęstnieje. Ewentualnie sos doprawić Podawać z ziemniakami lub ryżem posypane natką pietruszki. Smacznego!