Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
300 g -
bułka czerstwa
1 szt -
cebula
1/2 szt -
jajko
1 szt -
sól
-
pieprz
-
koperek
2 łyżki -
mąka
1 łyżka -
śmietana 12%
3 łyżki -
bulion
1,5 szkl
Przepis i sposób przygotowania Klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym
Kroki postępowania
Wyrobić ręką jednolita masę.
Oprószamy je delikatnie mąką.
Na wrzący wrzucamy pulpety i gotujemy do ich wypłynięcia na powierzchnię
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietanką.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami
SMACZNEGO!!!
Komentarze (5)