Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w wianuszku ze spaghetti
2. Cebulę i jalapeno drobno pokrój, dodaj do mięsa, dopraw całość solą, pieprzem i ulubioną przyprawą.
3. Uformuj malutkie pulpeciki i odłóż na talerz. Mając gotową całą armię kuleczek będzie łatwiej równomiernie wszystko usmażyć.
4. Zmiksuj pomidory z puszki na jednolitą masę.
5. Najlepiej w woku, rozgrzej sporą ilość oleju ryżego.
6. Włóż wszystkie pulpeciki (jeżeli zmieszczą ci się na patelni) i smaż około 15minut, przewracając je co jakiś czas, aby równomiernie zbrązowiały.
7. Ze spaghetti uformuj coś w rodzaju wianuszka i połóż do naczynia, w którym będziesz serwować danie.
8. Włóż do środka wianuszka pulpecik i całość polej sosem pomidorowy,.
9. Udekoruj roszponką.
Smacznego!