Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w wianuszku ze spaghetti

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1 opakowanie
mięso mielone wieprzowo-wołowe 500 gram
jalapeño 5 krążków
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
cebula biała 1/2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
olej do smażenia 1/2 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
roszponka 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w wianuszku ze spaghetti

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź i polej odrobiną oleju.

2. Cebulę i jalapeno drobno pokrój, dodaj do mięsa, dopraw całość solą, pieprzem i ulubioną przyprawą.

3. Uformuj malutkie pulpeciki i odłóż na talerz. Mając gotową całą armię kuleczek będzie łatwiej równomiernie wszystko usmażyć.

4. Zmiksuj pomidory z puszki na jednolitą masę.

5. Najlepiej w woku, rozgrzej sporą ilość oleju ryżego.

6. Włóż wszystkie pulpeciki (jeżeli zmieszczą ci się na patelni) i smaż około 15minut, przewracając je co jakiś czas, aby równomiernie zbrązowiały.

7. Ze spaghetti uformuj coś w rodzaju wianuszka i połóż do naczynia, w którym będziesz serwować danie.

8. Włóż do środka wianuszka pulpecik i całość polej sosem pomidorowy,.

9. Udekoruj roszponką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 08.04.2013 14:00
ciekawy przepis - prezentuje się ciekawie
kanu83 08.04.2013 11:18
prezentują sie rewelacyjnie
Pomocnik 08.04.2013 10:47
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak