Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w węgierskim sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 2 szt
pomidory bez skóry 1 puszka
ogórki konserwowe 5 szt
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
chili do smaku
cebula 1 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w węgierskim sosie

Cebulę szatkujemy i podsmażamy na maśle. Dodajemy wszystkie pokrojone warzywa i dusimy, aż zmiękną. Całość przyprawiamy papryką słodką, chili, pieprzem i solą. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, a następnie formujemy z niego małe kuleczki, które wrzucamy kolejno do gotującego się sosu. Dusimy aż mięso się ugotuje. Należy uważać przy mieszaniu, by klopsiki się nie rozpadły. Do potrawy nadaje się również mięso wołowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 08.02.2013 18:15
bardzo smaczne, lubię węgierską kuchnie
Bogumiła
Bogumiła 08.02.2013 17:05
apetyczna
Bogumiła
Bogumiła 08.02.2013 17:05
apetyczna
dodi 08.02.2013 16:49
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak