Klopsiki w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    25 dag
  • mięso mielone wołowe

    25 dag
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • mąka pszenna

    do panierki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Mięso dokładnie wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami do smaku. Formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na świeżym tłuszczu z obu stron. Następnie wyjąć klopsiki, sos zaciągnąć mąką, w razie potrzeby doprawić, zagotować. Dodać posiekany koperek, śmietanę i zagotować. Włożyć klopsiki i możemy podawać z kaszą, ryżem i ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 25.07.2015 15:15
smaczne klopsiki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat