Klopsiki w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kilograma
  • jajko

    1 sztuka
  • kajzerka

    1 sztuka
  • sól i pieprz

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • mąka pszenna

    2-3 łyżki
  • olej do smażenia

  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana 18 proc

    3-4 łyżki
  • mąka pszenna

    do obtoczenia klopsów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przekładamy do miski,bułkę namaczamy w wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa,wbijamy jajko,doprawiamy solą,pieprzem i dokładnie mieszamy.Z mięsa formujemy małe okrągłe klopsy,obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obydwu stron.Przekładamy do rondla,zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem o miękkości mięsa.Zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą kucharek.Dodajemy śmietanę, posiekany koper. Delikatnie mieszamy.
bogusia 82
Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZA43 30.10.2016 16:43
Robiłam, bardzo dobre ,zawsze się udają -Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat