Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie koperkowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kilograma
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
sól i pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
mąka pszenna 2-3 łyżki
olej do smażenia
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia klopsów

Porada

Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie koperkowym

Mięso przekładamy do miski,bułkę namaczamy w wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa,wbijamy jajko,doprawiamy solą,pieprzem i dokładnie mieszamy.Z mięsa formujemy małe okrągłe klopsy,obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obydwu stron.Przekładamy do rondla,zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem o miękkości mięsa.Zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą kucharek.Dodajemy śmietanę, posiekany koper. Delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZA43 30.10.2016 16:43
Robiłam, bardzo dobre ,zawsze się udają -Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak