Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1 szklanka
śmietana 1 opakowanie
Pieprz biały mielony Prymat
mąka 1 łyżeczka
koperek
sos sojowy
bulion warzywny 1 szt
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie koperkowym

Do miski wkładamy mięso mielone , dodajemy do niego wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem ,pieprzem, sosem sojowym do smaku. Wyrabiamy mięso i formujemy z niego małe kulki. Do garnka wlewamy ok 1/2 l wody zagotowujemy z bulionem warzywnym. Wrzucamy klopsiki. Gotujemy- ugotowane wyciągamy na talerz. Mąkę mieszamy z śmietaną i wlewamy do bulionu z gotowania klopsików. Mieszamy , dodajemy posiekany koperek i wkładamy klopsiki. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.05.2014 09:35
przepyszny sos , najlepszy koperkowy :) pycha
bogusia19 27.06.2013 09:21
dobre klopsiki
dodi 27.06.2013 09:02
przepyszne klopsiki
iwa643 27.06.2013 09:02
Polecam na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak