Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 700-800 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Koperek suszony Prymat
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w panierce

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 1 - Klopsiki w panierce foto
2
Następnie z mięsa formujemy klopsiki.
Krok 2 - Klopsiki w panierce foto
3
Klopsiki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Klopsiki w panierce foto
4
Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wykładamy na talerz.
Krok 4 - Klopsiki w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak