Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
jajko 5 szt
pietruszka zielona 1/2 pęczka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM

Kroki postępowania

1
4 jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie.
Krok 1 - KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM foto
2
Ugotowane jajka pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 2 - KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM foto
3
Ryż ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
Krok 3 - KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM foto
4
Pietruszkę umyć i posiekać.
Krok 4 - KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM foto
5
Do ryżu dodać ugotowane jajka, jedno jajko surowe, przyprawy oraz (w razie konieczności, gdyby składniki źle się ze sobą łączyły 3-4 łyżki bułki tartej zalanej gorącą wodą). Dokładnie wymieszać.
Krok 5 - KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM foto
6
Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 6 - KLOPSIKI RYŻOWE Z JAJKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 05.08.2016 13:19
Bardzo smaczne klopsiki
Róża1 04.08.2016 23:59
bardzo fajny przepis !!!
norweska20 04.08.2016 23:40
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak