Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 80 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne

Filety rybne, jeśli były mrożone, rozmrozić i dokładnie umyć. Osuszone zmielić w maszynce do mięsa. Dodać pokrojone w kostkę cebule i czosnek, oraz 2-3 łyżki bułki tartej, jajko i kucharek i pieprz do smaku. Wyrobić jednolitą masę. Uformować niewielkie kuleczki. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubionym dodatkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.12.2013 19:41
jak dawno nie jadłam :)
Angelika10 14.10.2013 10:31
bardzo pyszne :)
smakoszek 04.10.2013 19:53
pyszne - lubię takie w zalewie octowej
romanrafal
romanrafal 28.09.2013 17:33
pyszne kotleciki
IlonaAlbertos 25.05.2013 21:56
Muszę kiedyś takie klopsiki zrobić.
ankaryba 08.05.2013 11:22
bardzo lubię :-)
mirosława4 12.04.2013 15:59
muszę wypróbować nigdy nie robiłam a są takie smaczne :)
caralajna 19.03.2013 07:11
o. coś dla mnie, muszę kiedyś zrobić
mela25 04.03.2013 08:39
oj zjadło by się takich domowych
Monika58 03.03.2013 21:53
smaczna ryba w innym wykonaniu - pyszna :)
Krystyna32 03.03.2013 07:33
świetne, polecam
GOSIA18 02.03.2013 11:52
będą na pewno smakowały dzieciom
Katarzyna54 01.03.2013 21:31
bardzo smaczne
Bernadeta 01.03.2013 08:30
pyszne takie kotleciki
Henryka2 01.03.2013 00:43
Jak dawno nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak