Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby 2 kg
cebula 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1.5 szklanki
jaja 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki rybne

Kroki postępowania

1
ryby złowione z jeziora parzymy i obieramy z większych ości ogon itp. i mielimy przez maszynkę do mięsa przynajmniej 2 razy . mielimy także cebule. Do zmielonych ryb dodac jajka , bułke tarta i przyprawy do smaku.Wszystko razem dobrze wymieszac
Krok 1 - klopsiki rybne foto
2
z wyrobionej masy uformować owalny kształt ( tak jak na klopsy mielone). Smażyć na małym ogniu aż klopsy będą dobre
Krok 2 - klopsiki rybne foto
3
gotowe klopsy można zamrozić . idealne tez na niedzielny obiad
Krok 3 - klopsiki rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.02.2013 08:39
super
kaja1991 13.09.2012 20:36
a naprawdę pyszny
Konczi 04.09.2012 19:57
ciekawy przepisik
ewka1978 04.09.2012 19:03
pycha
kaja1991 04.09.2012 18:48
smakują naprawdę pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak