Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udźca cielęcego
400 g -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka -
pokrojonej w kostkę dymki wraz ze szczypiorem
3 sztuki -
natki pietruszki Prymat
1 łyżka -
pomidorów bez skóry
200 g -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka -
pestek słonecznika
1 łyżka -
feta
100 g -
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
- - -
oliwa
- - -
schab
200 (karkowy) -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
- -
Przepis i sposób przygotowania Klopsiki nadziewane serem feta podane z salsą pomidorową
Pomidory zmiksować, dodać 2 dymki wraz ze szczypiorem i pestki słonecznika. Doprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. W tak przygotowanej salsie maczać upieczone kulki mięsne.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)