Klopsiki mięsno - buraczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    600 gram
  • buraki czerwone

    3 średnie
  • cebula

    1 mniejsza
  • jajko

    1
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • margaryna do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obieramy i również mielimy. Do mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i przyprawę do wieprzowiny. Wszystko razem mieszamy - wyrabiamy. Buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do mięsa. Ponownie wszystko razem mieszamy. Z masy formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Gotowe układamy na talerzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 15.02.2015 12:17
fajny pomysł na klopsiki z buraczkami :)
wwwiolka 14.02.2015 18:31
Bardzo fajny przepis.
Janina 14.02.2015 16:03
Ciekawy pomysł;)
Ola1young 14.02.2015 15:39
pyszne mielone !!!
kanu83 14.02.2015 12:55
Takich nie jadłem
Ania321 14.02.2015 11:57
fajny przepis :)
Jadwiga/Jaga85 14.02.2015 11:27
bardzo ciekawy przepis!
mysza75 14.02.2015 11:12
jakie fajne z buraczkami super pomysł i zdrowy do tego
Futka 14.02.2015 10:10
Kocham buraczki! Pomysł na kotleciki bardzo oryginalny i smakowity :)
gosia56 14.02.2015 09:35
takich jeszcze nie robiłam super pomysł;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat