Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki mielone ze smakiem papryki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 dag
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
olej
cebula biała
papryka marynowana 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki mielone ze smakiem papryki

Mięso wyrabiamy w misce z jajkiem, posiekaną cebulką i bułką tartą. Formujemy klopsy i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy klopsy, aż się zrumienią. Następnie zdejmujemy je z patelni, a do pozostałego tłuszczu dodajemy 3 łyżki mąki, szklankę zimnej wody i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Wkładamy spowrotem klopsy i pozostawiamy na chwilę w gotującym się sosie. Następnie dokładamy pokrojoną w paski paprykę i całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 14.12.2010 10:24
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak