klopsiki jajeczne z pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    12 sztuk
  • pietruszka

    1 pęczek
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - klopsiki jajeczne z pietruszką foto
10 Jajek gotuję na twardo. Studzę i obieram po czym rozdrabniam w misce. Można zrobić pastę jednak ja nie ucieram ich aż tak mocno. Wolę je lekko rozdrobnić. Pietruszkę i szczypiorek opłukuję w wodzie, kroję na drobno i dodaje do jajek. Pozostałe dwa surowe jajka wbijam do reszty i całość mieszam. Solę i pieprzę do smaku.
Krok 2 - klopsiki jajeczne z pietruszką foto
Można dodać też odrobinę chili aby były lekko pikantne. Z powstałej masy formuję klopsiki i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
Krok 3 - klopsiki jajeczne z pietruszką foto
Fajne i smaczne wegetariańskie klopsiki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 14.08.2012 17:39
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat