Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki gotowane.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 50 dag
koper świeży 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki gotowane.

Do mięsa dodajemy sól. W osobnym kubku mieszamy bułkę tarta z odrobiną wody (żeby wyszła gęsta masa) - i dodajemy do mięsa. Koperek siekamy i również dodajemy do mięsa. Wbijamy jedno jajko. W garnku nastawiamy wodę lekko osoloną i czekamy aż zacznie wrzeć. Z mięsa formujemy klopsiki. Gdy woda zacznie się gotować, wrzucamy klopsiki. Gotujemy ok 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak