Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki gotowane z sosem koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
bułka czerstwa
mleko
cebula
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko 2 szt.
koperek 1 pęczek
mąka 3 łyżki
śmietana 30% 1/2 szkl.
bulion warzywny 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki gotowane z sosem koperkowym

mięso mielone włożyć do miski dodać odciśniętą bułkę namoczoną w mleku,cebulę pokrojoną w drobną kostkę,jajka przyprawić do smaku pieprzem i kucharkiem wszystko wymieszać na jednolitą masę i formować klopsiki w garnku zagotować bulion i włożyć klopsiki do bulionu jak się zagotują to zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu ok.15min.po czym dodać posiekany koperek,przyprawić do smaku jeśli będzie trzeba i zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną zagotować,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.12.2012 10:02
smaczny obiadek
Angelika10 26.07.2012 00:17
mniam
Grazyna0211 05.05.2011 15:57
pyszne są takie
ziutula
ziutula 01.03.2011 13:51
smacznego....
MAR3STA 26.02.2011 18:14
lubię sos koperkowy a do tego klopsiki, pycha;)
Iwona51
Iwona51 26.02.2011 07:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak