Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki drobiowo - wieprzowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
ćwiartki z kurczaka 2 duże
jajko 2 mniejsze
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki drobiowo - wieprzowe

Z ćwiartek usuwamy kości i skórę. Następnie mięso drobiowe i wieprzowe (łopatkę) mielimy w maszynce do mielenia. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 02.02.2015 09:40
Uwielbiam takie. Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak