klopsik z indyka z susznymi pomidorami dla małego alergika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    2 plastry
  • kasza jaglana

    3 łyżki
  • jajka przepiórcze

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • pomidory suszone Smak

    3-4 połówki
  • czosnek

    1 ząbek
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    1 szczypta
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy - można to zrobić dzień wcześniej.

Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera, miksujemy na gładką masę, formujemy klops, zawijamy w folię aluminiową lub umieszczamy w foremce.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Można też zawinąć klops w gazę i ugotować na parze.

Jest to świetna alternatywa wędlin lub pomysł na obiad.
lee-aa
Jako mama małego alergika zawsze mam w lodówce ugotowaną kaszę jaglaną lub kukurydzianą, ewentualnie ryż.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 08.09.2014 14:59
Bardzo fajny przepis.
berys18 08.09.2014 14:16
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat