KLOPS Z ZIOŁAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • czosnek ząbki

    3
  • kajzerka

    1/2
  • jajko

    1
  • pieprz

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • cebula

    1 duża
  • mleko

    do moczenia bułki
  • masło

    2 łyżki
  • tymianek

    spora garść (cytrynowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wraz z jajkiem wymieszać w misce. Tymianek posiekać drobno, czosnek i cebulę zetrzeć na tartce. Wszystko połączyć z mięsem i dobrze wymieszać. Formę do keksówki lub naczynie żaroodporne posmarować połową masła. Wyłożyć masę mięsną posypać majerankiem i pietruszką. Ułożyć na mięsie resztę masła. Piec w termoobiegu 200 C około 40 min.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
3trzecia3 01.08.2012 10:26
wygląda smakowicie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat