Przepis i sposób przygotowania na: Klops z pieczarką
Kroki postępowania
Pieczarki myjemy , ścieramy na tarce i smażymy na oliwie z oliwek :)
Najpierw mięso ( miałam gotowe zmielone ze sklepu, niestety nóż od maszynki tępy jak wół i trzeba szukać gdzieś by ktoś naostrzył) wykładamy z pojemnika i wkładamy do miski.
Wbijamy dwa jaja.
Dodajemy bułkę tartą ( do szklanki wsypujemy 3 łyżki bułki tartej wlewamy wodę tak aby zakryła bułkę i mieszamy , pęcznieje).
Ostudzone pieczarki dodajemy do reszty składników.
Teraz doprawiamy sola i pieprzem.
Mieszamy składniki.
Pieczemy koło 45 minut w 180 stopniach :)
Podajemy na gorąco z chlebem ziemniakami lub frytkami .
Podałam z upieczonymi paluchami :)