APM

Klops z mięsa wołowego i wieprzowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    250 gram
  • wołowina

    250 gram
  • jajko

    2 sztuka
  • bułka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte oczyszczone mięso mielę razem z bułką.

Cebulkę drobno siekam i podsmażam, aż się zeszkli, dodaję ją do mięsa i mieszam, następnie dodaję przyprawy i jajka i dobrze wyrabiam masę.

Piekarnik rozgrzewam do 180'.

Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, za pomocą mokrych dłoni formuję z mięsa wałek i kładę go na papierze.

Piekę przez godzinę, klops jest gotowy kiedy wierzch jest rumiany a po wbiciu noża lub wykałaczki w środek mięsa wypływa z niego przezroczysty sok.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 06.04.2014 21:32
apetyczna fota :)
DorotaZ 06.04.2014 17:00
Kolejny Twój przepis który wali na kolana:)
iziona 06.04.2014 16:22
Oj też lubię takie jedzonko :)
teresa18 06.04.2014 15:28
pyszne mięsko
aisoglam 06.04.2014 15:17
Pychotka :)
Smaczna_B 06.04.2014 13:06
profesjonalny w każdym calu!
Noruas 06.04.2014 13:02
prawdziwe pyszności! taki domowy to niebo w gębie!
Iwa27 06.04.2014 12:25
wyglada obłednie
Aannkaa82 06.04.2014 12:15
Bardzo apetyczne mięsko
Marta1986 06.04.2014 11:55
pyszny klops

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat