Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z marchewką i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
marchew 200 gram
pieczarki 200 gram
ser feta 200 gram
szczypiorek 1 pęczek
jajko 2 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z marchewką i serem

Kroki postępowania

1
Wykonanie klopsa:



Łopatkę myjemy i osuszamy , kroimy na mniejsze kawałki i mielimy na średnich oczkach .

Krok 1 - Klops z marchewką i serem foto
2
Ser kroimy drobno , jak najdrobniej , dodajemy do mięsa .

Pieczarki surowe mielimy przez maszynkę.

Krok 2 - Klops z marchewką i serem foto
3


Wbijamy jaja i dodajemy pęczek pokrojonego szczypiorku.

Krok 3 - Klops z marchewką i serem foto
4
Marchew obieramy i ścieramy na tarce ( jarzeniówka)
Krok 4 - Klops z marchewką i serem foto
5
Doprawiamy solą i pieprzem .

Wymieszamy wszystko dokładnie.

Krok 5 - Klops z marchewką i serem foto
6
Przekładamy do foremek aluminiowych.

Weszło w 3 foremki .

Piekłam w 200 stopniach 50 minut.

Wyszły przepyszne klopsy .
Krok 6 - Klops z marchewką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 03.07.2015 06:39
smaczne połączenie !
Kasnaj 02.07.2015 21:49
bardzo smakowicie tu
2milutka 02.07.2015 21:33
to musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak