Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z jajem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wierzowe 50 dag
jaja 4 szt
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
musztarda 2 łyżki
marynata do mięs 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jajem

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy mięso, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jedno jajko oraz przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 1 - Klops z jajem foto
2
Pozostałe jajka gotujemy na twardo. Do wysmarowanego tłuszczem korytka wkładamy połowę masy mięsnej i układamy na niej jajka.
Krok 2 - Klops z jajem foto
3
Przykrywamy resztą mięsa. Wierzch smarujemy musztardą, a następnie posypujemy marynatą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40 minut.
Krok 3 - Klops z jajem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 13.01.2014 15:15
na kanapeczki mniam
gosia561 13.01.2014 14:29
niby klops a jaki dobry
halina17 13.01.2014 13:28
Smaczny klops , bardo lubię.
nogawkuchni 13.01.2014 13:12
Ciekawie się prezentuje i z pewnością jest świetne w smaku,muszę wypróbować,przydatny przepis.
Magula 13.01.2014 13:00
OOO zjadłabym takiego klopsa
Czyki 13.01.2014 11:58
Właśnie to jest to, czego potrzeba w mojej lodówce:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak