Klops z jagnięcia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagnięcina

    1kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • jaja

    2
  • sól

    1 łyżeczka
  • szczypior

    1 łyżka posiekanego
  • natka pietruszki

    1 łyżka posiekanej
  • starta skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. W dużej misce dokładnie mieszamy mięso, tartą bułkę i jajka. Dodajemy przyprawy i skórkę z cytryny, dobrze mieszamy. Kształtujemy klops. Pieczemy ok. 1 godz. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 08.07.2011 08:14
uwielbiam jagnecinę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat