Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops z indyka z serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z udźca indyka 300 gram
jogurt bałkański 2 łyżki
sól
czosnek
pieczarki 4-5 sztuk
ser żółty 3-4 łyżki startego
bazylia
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: klops z indyka z serem i pieczarkami

Zaczynamy od mielenia mięsa, można też użyć przystawki siekającej w robocie kuchennym. Pieczarki kroimy dość drobno, czosnek i bazylię siekamy, a następnie dodajemy do mięsa razem z jogurtem oraz startym żółtym serem. Ewentualnie dosalamy. Dokładnie wyrabiamy.
Formujemy spłaszczone klopsy, panierujemy, smażymy.

Jeśli chcemy zaoszczędzić nieco kalorii rezygnujemy z panierowania i pieczemy na patelni grillowej lub grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 03.07.2013 16:54
pyszne mięsko
Janina 02.07.2013 12:10
Lubię klopsiki
msmors 02.07.2013 12:04
smaczne danie
Adamorek 01.07.2013 22:59
ale fajny klopsik
kokoszka
kokoszka 01.07.2013 22:46
super pyszne
beniaminek 01.07.2013 22:17
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak