Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z dzika

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miesa mielonego z dzika ok 500 g
cebula biała 1 szt
marchewka 1 szt
selera kawałek
jajko 1 szt
sól
majeranek
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z dzika

Marchew i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę pokroić w drobną kosteczkę .Do mięsa dodać warzywa, przyprawy i rozgnieciony jałowiec dobrze wymieszać .Gotową masę wyłożyć do formy (keksówki). Piec w 180 C aż wierzch ładnie się zrumieni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 04.01.2014 15:45
Apetycznie wygląda
Monika10 02.01.2014 17:08
z dzika jeszcze nie jadłam ale ładnie wygląda
patryska76 02.01.2014 16:27
Bardzo ciekawy przepis ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak