Klops z drobiu w papryce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z drobiu

    500 g
  • białko

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka

    300 g
  • koperek

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i osuszyć. Mięso odkroić od kości i zmielić w maszynce do mięsa. Połowę cebuli obrać, opłukać, utrzeć, posolić, podgrzewać, mieszając aż zacznie lekko żółknąć. Wyrobić robotem, przyprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować wałek, owinąć gazą, obwiązać nitką bawełnianą jak baleron. Paprykę umyć, dodać posiekany czosnek. Mięso włożyć do rondla z wrzącą wodą, osolić, dodać paprykę z cebulą, gotować pod przykryciem przez ok 30 min. Ugotowany klops wyjąć z rondla, zdjąć gazę. Klops pokroić w poprzek na porcję. Ułożyć na półmisku, posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat