Klops z czerwoną skorupką nadziany pieczarkami

Klops z czerwoną skorupką nadziany pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • majeranek Prymat

  • zioła prowansalskie

  • suszona natki pietruszki Prymat

  • bułka tarta

  • pieczarki

    4-5 szt
  • jajka

    1-2 szt

Skorupka

  • ketchup łagodny

    3 łyżki
  • sos słodko-pikantny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i siekamy blenderem na drobniutko. Pieczarki oczyszczamy .Mięso przekładamy do miski dodajemy do niego posiekane warzywa, jajo ,2-3 łyżki bułki tartej, sól ,pieprz, majeranek ,zioła prowansalskie i pietruszkę .Wszystko dobrze mieszamy . Połowę masy mięsnej przekładamy do keksówki na środku układamy rządek pieczarek jedna obok drugiej(nóżkę pieczarki wciskając w mięso),na pieczarki wykładamy resztę masy mięsnej . W miseczce mieszamy ketchup z sosem słodko – ostrym ,mieszanką pokrywamy wierzch klopsa.
Pieczemy w 180 C przez 1 godz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mancia w kuchni

27.03.2015 08:16
ale klops :) dobra alternatywa dla zwykłych mielonych

wwwiolka

26.03.2015 21:14
Bardzo fajny przepis.

marcia7

26.03.2015 20:36
ładny przekrój

RenataZ-et

26.03.2015 19:01
świetny jest ten klops!

Jadwiga/Jaga85

26.03.2015 18:43
Fajnie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat