Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z czerwoną skorupką nadziany pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 1 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy kawałek
ząbki czosnku 4 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
suszona natki pietruszki Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 4-5 szt
jajko 1-2 szt

Skorupka

ketchup łagodny 3 łyżki
sos słodko-pikantny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z czerwoną skorupką nadziany pieczarkami

Warzywa obieramy i siekamy blenderem na drobniutko. Pieczarki oczyszczamy .Mięso przekładamy do miski dodajemy do niego posiekane warzywa, jajo ,2-3 łyżki bułki tartej, sól ,pieprz, majeranek ,zioła prowansalskie i pietruszkę .Wszystko dobrze mieszamy . Połowę masy mięsnej przekładamy do keksówki na środku układamy rządek pieczarek jedna obok drugiej(nóżkę pieczarki wciskając w mięso),na pieczarki wykładamy resztę masy mięsnej . W miseczce mieszamy ketchup z sosem słodko – ostrym ,mieszanką pokrywamy wierzch klopsa.
Pieczemy w 180 C przez 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 27.03.2015 08:16
ale klops :) dobra alternatywa dla zwykłych mielonych
wwwiolka 26.03.2015 21:14
Bardzo fajny przepis.
marcia7 26.03.2015 20:36
ładny przekrój
RenataZ-et 26.03.2015 19:01
świetny jest ten klops!
Jadwiga/Jaga85 26.03.2015 18:43
Fajnie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak