Klops wg gargamela

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg mięsa mielonego

  • 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml
mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko,
pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.
Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął).
Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego.
Zaleta -bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko.\"

Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 26.05.2012 19:19
ciekawe
eli_555 15.09.2011 23:08
muszę wypróbować
SmacznaPyza 10.10.2010 00:04
a kto to gargamel?
Jolanta40 03.08.2010 09:32
fajna nazwa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat