Klops

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    25 dag
  • wołowina

    5 dag
  • białko

    1
  • warzywa

    10 dag
  • koperek

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować razem z warzywami a potem przepuścić je przez maszynkę. Dodać koperek i sól. W międzyczasie ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Z białka ubij pianę i podziel ją na równo. Jedną część dodaj do mięsa drugą do kartofli. Ziemniaki wymieszaj z olejem i pianą. Połóż na folię wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą. Następnie wyciąć prostokąt a na środek wyłożyć mięso. Uformować klops. Piec ok. 30 minut w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeanette_v 04.05.2012 09:56
Super!.
szajba2 30.12.2011 17:38
no i klops
Barbara55 05.12.2011 15:42
może być
Mariolka1 28.02.2011 22:17
pyszności
aginaa 23.09.2010 12:10
mniam:)
aginaa 23.09.2010 12:10
mnaim

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat