kleksy serowe ze skórką pomarańczową

kleksy serowe ze skórką pomarańczową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    25 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    3 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • mleko

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kleksy serowe ze skórką pomarańczową

ser zemleć lub przetrzeć przez sitko, jako roztrzepać, mąkę przesiać razem z sodą. Do utartego sera dać jajko, mąkę z sodą, cukier waniliowy, ewentualnie trochę mleka. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wsypać pokrojone ziarna skorki pomarańczowej, wymieszać i usmażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat