Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyka w kuchni-kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyka w kuchni-kopytka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie.
Krok 1 - Klasyka w kuchni-kopytka foto
2
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Krok 2 - Klasyka w kuchni-kopytka foto
3
Dodajemy mąkę i jajko.
Krok 3 - Klasyka w kuchni-kopytka foto
4
Wyrabiamy na gładkie ciasto.
Krok 4 - Klasyka w kuchni-kopytka foto
5
Z ciasta tworzymy wałki.
Krok 5 - Klasyka w kuchni-kopytka foto
6
Kroimy na kawałki.
Krok 6 - Klasyka w kuchni-kopytka foto
7
Wrzucamy do gotującej się wody i wyjmujemy jak wypłyną na powierzchnię.
Krok 7 - Klasyka w kuchni-kopytka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.12.2016 17:02
moje ulubione :)
agnieszka214 16.12.2016 22:26
Lubię takie domowe kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak