Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLASYKA GATUNKU CZYLI SCHABOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
jajko 1 szt
mleko 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: KLASYKA GATUNKU CZYLI SCHABOWY

Kroki postępowania

1
Schab umyć i pokroić na plastry rozbić tłuczkiem ja robię cienkie plastry żeby było łatwiej rozbić. Każdy kawałek posolić i popieprzyć po obu stronach
Krok 1 - KLASYKA GATUNKU CZYLI SCHABOWY foto
2
do miski wybić jajko dodać mleko i dokładnie roztrzepać na talerzyku przygotować bułkę tarta i każdy kawałek moczyć w jajko i panierować bułka tartą.
Krok 2 - KLASYKA GATUNKU CZYLI SCHABOWY foto
3
tak przygotowane kotlety kłaść na rozgrzany olej i smażyć na wolnym ogniu aż nabiorą złocistego koloru
Krok 3 - KLASYKA GATUNKU CZYLI SCHABOWY foto
4
SMACZNEGO:)
Krok 4 - KLASYKA GATUNKU CZYLI SCHABOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.07.2013 10:01
taki obiad zawsze smaczny
babi17 17.12.2012 14:18
schab najlepszy
Konczi 01.12.2012 16:38
zawsze cieszy na stole ;) smaczne :)
adelajda 06.10.2012 20:21
lubię kotlecik dobrze doprawiony !
malinka18 10.09.2012 16:46
nie ma to jak schabowy;-)
Zdzisław 10.09.2012 14:24
zawsze taki kotlet się zje
Marta1986 10.09.2012 12:22
mniam mniam;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak