Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
twaróg
250 g -
śmietana 18%
1-2 łyżki -
Przyprawa do twarogu
1 łyżeczka -
rzodkiewka
8 sztuk -
cebula czerwona
Przepis i sposób przygotowania Klasyczny twarożek
Sposób przygotowania:
1. Twarożek rozrobić widelcem, dodać śmietanę, przyprawę do twarogu Prymat .
2. Twarożek nałożyć na ulubione pieczywo i udekorować plastrami rzodkiewki i piórkami czerwonej cebuli.
Smacznego!
* Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego. Rzodkiewkę można również zetrzeć na tarce o grubych oczkach![]()
Komentarze (0)