Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczny schab obiadowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na marynatę

ocet balsamiczny 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Mięso

schab bez kości 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczny schab obiadowy

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od przygotowania marynaty. W misce mieszamy musztrde z octem balsamicznym.
Krok 1 - Klasyczny schab obiadowy foto
2
Następnie dodajemy przyprawy pieprz, sól, zioła prowansalskie, paprykę słodką i marynatę do mięs.
Krok 2 - Klasyczny schab obiadowy foto
3
Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Klasyczny schab obiadowy foto
4
Nacieramy mięsko marynatą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Krok 4 - Klasyczny schab obiadowy foto
5
Pieczemy w piekarniku ok 30 min w tem 180 stopni a później zminiejszamy ( zależy od piekarnika). Podajemy z ziemniaczkami i sałatką obiadową.
Krok 5 - Klasyczny schab obiadowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak