Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne śledzie pomorskie

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1/2 kg
cebula 3 szt
olej 1/2 szkl
miód 2 łyżki
ocet jabłkowy 4 łyżki
przecier pomidorowy 4 łyżki
rodzynki 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz 6 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne śledzie pomorskie

Śledzie namoczyć w wodzie i odstawić na ok.5 godz. Następnie pokroić je na kawałki ok. 3 cm. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Następnie dodać miód, chwilę poddusić. Dodać ocet, przecier oraz utłuczone ziarna ziela i pieprzu. Dusić na małym ogniu ok. 3 min, często mieszając. Dodać rodzynki wraz z gorczycą, ostudzić. Sosem przełożyć śledzie. Odstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.12.2013 23:50
smakowicie się zapowiadają i jak pięknie wyglądają
Adamorek 21.11.2013 13:57
doskonała ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak