Klasyczne śledzie pomorskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    1/2 kg
  • cebula

    3 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • miód

    2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    4 łyżki
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • rodzynki

    50 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • pieprz

    6 szt
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w wodzie i odstawić na ok.5 godz. Następnie pokroić je na kawałki ok. 3 cm. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Następnie dodać miód, chwilę poddusić. Dodać ocet, przecier oraz utłuczone ziarna ziela i pieprzu. Dusić na małym ogniu ok. 3 min, często mieszając. Dodać rodzynki wraz z gorczycą, ostudzić. Sosem przełożyć śledzie. Odstawić na noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 02.12.2013 23:50
smakowicie się zapowiadają i jak pięknie wyglądają
Adamorek 21.11.2013 13:57
doskonała ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat