Klasyczne muffinki waniliowe

Klasyczne muffinki waniliowe

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Klasyczne, waniliowe muffinki to świetny dodatek do popołudniowej kawy. Dzięki dodatkowi cukru z prawdziwą wanilią mają wspaniały, delikatnie słodki smak i wspaniale smakują z dodatkiem owocowych dżemów czy śmietankowych kremów.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    2/3 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Klasyczne muffinki waniliowe

1. W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki, a następnie mieszamy do połączenia.

2. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki (ważne by miały temperaturę pokojową)

3. Następnie przesypujemy składniki suche i wszystko dokładnie miksujemy.

4. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i każdą z nich wypełniamy ciastem, mniej więcej do 2/3 ich pojemności.

5. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.

6. Babeczki gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat