Klasyczne muffinki waniliowe

Klasyczne muffinki waniliowe

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Klasyczne, waniliowe muffinki to świetny dodatek do popołudniowej kawy. Dzięki dodatkowi cukru z prawdziwą wanilią mają wspaniały, delikatnie słodki smak i wspaniale smakują z dodatkiem owocowych dżemów czy śmietankowych kremów.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    2/3 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki, a następnie mieszamy do połączenia.

2. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki (ważne by miały temperaturę pokojową)

3. Następnie przesypujemy składniki suche i wszystko dokładnie miksujemy.

4. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i każdą z nich wypełniamy ciastem, mniej więcej do 2/3 ich pojemności.

5. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.

6. Babeczki gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat