Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne, gotowane żeberka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
olej do smażenia
woda 3-4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne, gotowane żeberka

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy. W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, solimy i pieprzymy i je rumienimy
Krok 1 - Klasyczne, gotowane żeberka  foto
2
Następnie dodajemy liść i ziele angielskie
Krok 2 - Klasyczne, gotowane żeberka  foto
3
Zalewamy wodą, by były przykryte i gotujemy około 40 minut pod przykryciem
Krok 3 - Klasyczne, gotowane żeberka  foto
4
Kiedy woda odparuje dodajemy pokrojoną cebulę
Krok 4 - Klasyczne, gotowane żeberka  foto
5
Całość mieszamy i dusimy około 15 minut Doprawiamy do smaku
Krok 5 - Klasyczne, gotowane żeberka  foto
6
Podajemy na ciepło z ziemniakami i np ogórkiem
Krok 6 - Klasyczne, gotowane żeberka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gość 14.03.2024 14:21
Gotowane żeberka to takie, które się gotuje a nie najpierw smaży.
gibli 06.05.2014 07:45
smakowicie wyglądają)
drmaciej 05.05.2014 19:31
żeberka lubię w każdym wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak