Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne brownie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 100 g
cukier 300 g
masło 1 kostka
gorzka czekolada 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne brownie

Kroki postępowania

1
Czekoladę połam i wrzuć do miski. Roztapiaj nad garnkiem z wodą (miska powinna być większa od garnka)
Krok 1 - Klasyczne brownie foto
2
Kiedy czekolada jest już prawie roztopiona dodaj masło, jeżeli pokroisz je na kawałki to szybciej się rozpuści. Od czasu do czasu zamieszaj całość.
Krok 2 - Klasyczne brownie foto
3
Jajka rozkłóć mikserem i na przemian dodawaj cukier i mąkę.
Krok 3 - Klasyczne brownie foto
4
Kiedy czekolada i masło połączą się w jednolitą masę, odstaw miskę żeby wystygła.
Krok 4 - Klasyczne brownie foto
5
Do masy jajecznej dodaj czekoladę i dokładnie wymieszaj mikserem.
Krok 5 - Klasyczne brownie foto
6
Blachę wysmaruj delikatnie tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 18-20 minut.
Krok 6 - Klasyczne brownie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.07.2015 08:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak