Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna pasta jajeczna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
majonez tradycyjny 2 łyżki
Szczypiorek cienki
pomidor 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka umyć, ugotować na twardo i obrać.
Krok 1 - Klasyczna pasta jajeczna foto
2
Szczypiorek drobno pokroić.
Krok 2 - Klasyczna pasta jajeczna foto
3
Jajka zetrzeć na cienkim oczku tarki.
Krok 3 - Klasyczna pasta jajeczna foto
4
Do jajek dodać pokrojony szczypiorek oraz majonez, a także przyprawić solą i pieprzem według uznania. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Klasyczna pasta jajeczna foto
5
Gotową pastę podać z pieczywem posmarowanym masłem. Na górę proponuję dodać pokrojonego pomidora i przyozdobić szczypiorkiem. Życzę smacznego i miłego gotowania :).
Krok 5 - Klasyczna pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak