Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kładzione kluski szpinakowe z filetem i kiszoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
szpinak ugotowany 400 gram
mąka 1/2 szklanki
sól
jajko 2
filet z ryby
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kładzione kluski szpinakowe z filetem i kiszoną kapustą

Ryba:
Rybę przyprawiamy ziołami i przyprawą do ryb. Po dwóch godzinach obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kluski:
Ziemniaki i szpinak przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. Gotujemy 3/4 garnka osolonej wody z dodatkiem 1-2 łyżek oleju. Na gotującą wodę kładziemy łyżką kluski. Gotujemy aż wypłyną na wierzch i jeszcze ok 1-2 min po.
Do obiadu proponuję też surówkę z kiszonej kapusty, na którą przepis znajdziecie na moim profilu:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.02.2014 16:01
super kluseczki :)
jozefinach 07.12.2012 17:36
Uwielbiam kluski, ale ze szpinakiem jeszcze nie jadłam
Betka 07.12.2012 17:09
pyszności;)
medi 07.12.2012 16:43
Fantastyczne kluseczki,wyglądają obłędnie,uwielbiam szpinak,w każdej postaci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak