Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszony barszczyk

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
czosnek 1 główka
woda 3 litry
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszony barszczyk

Wykonanie:
Warzywa obrać, pokroić w plastry, włożyć do słoja i zalać gorącą osoloną wodą. Kładziemy w ciepłe miejsce, przykrywamy i zostawiamy przynajmniej na tydzień. Podczas kiszenia zbieramy szumowiny, następnie przelewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak