Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszonka z pomidorkami koktajlowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 gram
pomidorki koktajlowe 15 sztuk
ogórek konserwowy 3
jabłka 1
szczypiorek
cebula 1/3
seler nać 1
śmietana 6 łyżek
sól do smaku
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszonka z pomidorkami koktajlowymi

Kapustę kiszoną odsączamy z kwasu, i kroimy na mniejsze części.
Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki.
Ogórki konserwowe obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Obrane jabłko ścieramy na dużych oczkach na tarce.
Szczypiorek, cebulę i seler (1 gałązka) drobno siekamy.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Posypujemy 2 łyżeczkami cukru, odrobiną soli i pieprzu.

Polewamy gęstą śmietanką. Mieszamy. Można jeszcze doprawić do smaku i dodać więcej śmietany, jeśli składniki dobrze się nie połączyły.

Najlepszy dodatek do mięs i sosów.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.12.2013 00:22
z pewnością smakuje wybornie
Adamorek 01.08.2013 13:23
ciekawy dodatek
Piotr-21 01.08.2013 12:18
smaczne danie
Barbara/zuza22_85 01.08.2013 12:05
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak