Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszonka - radicchio, papryka, pomidory

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

radicchio 1/2 małej
papryka żółta 1 duża
pomidory 2 duże
czosnek 4 ząbki
kminek 1 łyżeczka
sól 1 łyżka
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszonka - radicchio, papryka, pomidory

Radicchio poszatkować niezbyt cienko.
omidory pokroić w cząstki, paprykę w kawałki.
W słoikach układać warstwami warzywa, dołożyć pokrojone ząbki czosnku, dosypać kminek i zalać chłodną solanką.
Przebić w kilku miejscach, aby usunąć pęcherzyki powietrza, nakryć spodeczkami i obciążyć.
Codziennie przebijać w celu odgazowania, a następnie uzupełniać przygotowaną solanką w razie konieczności - warzywa powinny cały czas pozostać nakryte płynem.
Pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka dni, aż do uzyskania charakterystycznego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.09.2012 08:29
Mieszkamy po przeciwnych stronach PL, ale zauważyłam, że smaki mamy jednak podobne :)))
ziutula
ziutula 13.09.2012 21:54
moje smaki w tym słoiku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak