Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone ogórki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
czosnek 5 ząbków
korzeń chrzanu 1 sztuka
koper 2 sztuki
woda 1 litr
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone ogórki

W słoikach dość ciasno upychamy ogórki, najlepiej jeden obok drugiego w pozycji stojącej.W wolne miejsce pomiędzy ogórkami wkładamy cienkie słupki chrzanu (po 3-4 sztuki) oraz całe główki czosnku (po 2-3 sztuki).Składniki na zalewę(woda i sól, cukier) zagotowujemy.alewamy ogórki zalewą tak, żeby były całkowicie przykryte. Zakręcamy słoiki i odstawiamy do ukiszenia. Po ok. 10 dniach ogórki będą gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak