Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Kiszone" mielone z fetą i papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
ogórki kiszone 2-3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ser feta 1/2 op.
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 7-8 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat szczypta

Porada

Papryka powinna być starta, ponieważ chodzi o nadanie smaku, a nie widoczne kawałki w kotletach.

Przepis i sposób przygotowania na: "Kiszone" mielone z fetą i papryką

Na tarce o grubych oczkach ścieramy ser feta, paprykę i ogórki kiszone (ja użyłam kiszonych już startych). Dodajemy je do mięsa i dokładnie wyrabiamy. Następnie przyprawiamy, dodajemy jajko i bułkę tartą i ponownie wyrabiamy. Z masy formujemy zgrabne kotleciki, lekko je spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu (żeby w środku się upiekły).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.01.2016 12:03
smaczne urozmaicenie mielonych
Jolcia_90 06.08.2015 21:54
Moje jedne z ulubionych mielonych :)
Klausia 01.01.2015 21:27
super przepis :)
Konczi 14.12.2014 09:00
pyszniutkie połączenie :) to coś dla mnie :D
IwonaDD 11.12.2014 19:02
pyszne kotleciki
MałaMi89 11.12.2014 18:02
Dziękuję :)
Jadwiga/Jaga85 11.12.2014 15:08
bardzo pysznie!
Joannasz3190 11.12.2014 14:15
Pyszności :)
marcia7 11.12.2014 13:47
coś nowego
gosia56 11.12.2014 13:37
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak