Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone liście winorośli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 6 ząbków
kwiat kopru 6 sztuk
słoiki 6 sztuk
sól 7 łyżeczek
woda 3,5 (gorąca)
liść winogronowy kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone liście winorośli

Liście dokładnie umyć, oczyścić i obrać z ogonków, rozłozyć na 6 kupek po 10 liści i zwinąc w ciasne rulony każą kupkę. Każdy rulon włożyć do osobnego słoika, wrzucić po obranym ząbku czosnku i po kwiecie kopru.

W garnku zagotować wodę z solą i zalać solanką każdy słoik, lekko zakręcić i wstawić do dużego gara do gotowania na około 20 minut. Po tym czasie słoiki wyjąć, mocno dokręcić i postawić do góry dnem, zostawić do całkowitego wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 09.10.2013 22:34
w sam raz na greckie gołąbki, za rok zrobię :)
ziutula
ziutula 28.07.2012 12:33
do czego potem używasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak